شاخص نوآوری وارد بورس میشود

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، دکتر امیرهامونی در نشست تامین مالی نوآوری در تعامل با بازار سرمایه رویکرد جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در تامین مالی طرحهای دانش بنیان و فناور را قابل توجه دانست و گفت: در جلساتی که بین فرابورس و صندوق نوآوری تشکیل شده مواردی از بازار سرمایه درخواست شده که در حال بررسی است . یکی از این درخواستها ایجاد شاخص نوآوری در بازار سرمایه برای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان است تا عملکرد مدیران VC و شرکتهای دانش بنیان با این شاخص قابل ارزیابی و میانگین بازار مشخص شود.
به گفته وی، در حال حاضر شیوهای برای ارزیابی نظام عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری وجود ندارد و عملکرد مدیران با عملکرد شاخص سنجیده میشود که در این عرصه کاربرد ندارد. به صورت جدی این شاخص مطرح شده است و در دستور کار کمیته شاخصهای بورس نیز قرار گرفته است و بعد از نهایی شدن رونمایی خواهد شد.
هامونی به پیشنهادات دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی که در حال بررسی است اشاره کرد و گفت: کال آپشن روی اوراق، سهام شرکتهای دانش بنیان در بازار یا یونیتهای سرمایهگذاری صندوقهای جسورانه و صکوک نوآوری از جمله مسائلی بود که مطرح شده است. همچنین صندوق نوآوری پیشنهاد داده است که شرکتهای دانش بنیان از یک نماد استفاده کرده و مانند شرکتهای دیگر نباشند و از یک کدینگ ویژه مانند واژه نوآور 01 یا نوآور 02 استفاده شود. من قول میدهم که این کار دنبال میشود.
مدیر عامل فرابورس صندوقهای VC را تجربه خوبی دانست و گفت: مهمترین کارکرد در اقتصاد کشور قوانین و مقررات تنومند برای VCها است. به لحاظ قانونی صندوقهای VC خیلی راحت امور را پوشش میدهد. در حال حاضر ما به دنبال تاسیس CVC هستیم و دو گزینه نیز در این زمینه وجود دارد. به نظر من محکمتر از سازوکار VC وجود ندارد و ساختار داوری و ساختار اوراق بهادار خیلی میتواند کارها را در این حوزه پوشش دهد. همگی به این اذعان دارند و تنها باید تلاش کنیم تا این قوانین روان شوند.
وی به عملکرد فعلی صندوقهای VC در کشور اشاره کرد و گفت: بنده با اعمال مقررات و نظارتهای سختگیرانه درباره این صندوقها موافقم اما نبود فرهنگ سرمایهگذاری در VC را قبول ندارم. ما از سال 91 در این حوزه در حال تلاش هستیم. در حال حاضر عملکرد بعضی از VC هایی که در کشور داریم مایه افتخار ما و کشور هستند. اگر بخواهیم VC را قوی کنیم باید متولی تبلیغ کار خود باشیم.
هامونی در پایان به اوراق کوتاه مدت برای شرکتهای استارتآپی اشاره کرد و گفت: جلسه با بانک مرکزی برای انتشار اوراق کوتاه مدت را دنبال میکنیم. این اوراق برای شرکتهای استارتآپی بسیار مناسب هستند. این اوراق در گذشته بیشتر برای زنجیره ارزش خودروسازان و صنایع بالادست و پایین دست پتروشیمی مطرح بوده اما فکر میکنم که در این حوزه نیز کاربرد داشته باشد. این اوراق شبیه اسناد خزانه اسلامی است اما در اسناد خزانه اسلامی، پیمانکار اسناد را از دولت میگیرد اما در این اوراق، فروشنده یک شرکت دانش بنیان است که میخواهد یک محصول را به شرکت دانش بنیان دیگری بفروشد. بانکها ناشر این اوراق خواهند بود و عملکردها ماهانه ارزیابی خواهد شد. چنانچه دستورالعمل آن نهایی شود انتشار و عرضه آن در سال جاری عملیاتی خواهد شد.